Европейският парламент ратифицира споразумението за Брекзит, подпечатвайки излизането на Великобритания

...
Европейският парламент ратифицира споразумението за Брекзит, подпечатвайки излизането на Великобритания
Коментари Харесай

Окончателно: Европейският съюз ратифицира сделката за Брекзит

Европейският парламент ратифицира съглашението за Брекзит, подпечатвайки излизането на Англия от Европейски Съюз . Сделката разчиства окончателното трудностите пред излизането на Англия от Евросъюза.

Гласуването от Народното събрание в Брюксел след прочувствен спор, мина с 621 на 49 гласа. След него членовете на Екологичен потенциал запяха в хор „ Auld Lang Syne “, обичайната шотландска ария за довиждане.
 
Singing of Auld Lang Syne starts in the European Parliament as the Brexit Withdrawal Agreement is approved by MEPs
— BBC Politics (@BBCPolitics)

Малко преди дебата френският президент Еманюел Макрон съобщи, че излизането на Англия от Европейски Съюз в петък ще бъде " печален ден " и добави: „ Това е урок за всички нас ".

В същото време той предизвести Лондон, че Франция няма да " се поддава на напън или бързане " при договарянията за бъдещата комерсиална договорка. Това е първия случай, при който страна членка напуща общността.-->
 
 БГНЕС

През 2016 година държавното управление на Дейвид Камерън организира референдум за участието на Англия в Европейски Съюз със следната дефиниция на въпроса: „ Трябва ли Обединеното кралство да остане член на Европейския съюз или да напусне Европейския съюз? ”

В поддръжка на напускането на Евросъюза се афишират съвсем 52 % от гласувалите.

Европейският съюз е неповторим по рода си стопански и политически съюз сред 28 европейски страни, заемащи по-голямата част от територията на европейския континент.
 
 БГНЕС

На 31 януари след 47-годишно участие Англия ще напусне публично Европейския съюз. Британското знаме ще бъде свалено от пилоните пред Европейския парламент и ще бъде сложено в Дома на европейската история.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР