Европейският парламент подготвя съдебно дело срещу Европейската комисия, тъй като

...
Европейският парламент подготвя съдебно дело срещу Европейската комисия, тъй като
Коментари Харесай

Европарламентът подготвя съдебно дело срещу Европейската комисия

Европейският парламент приготвя правосъдно дело против Европейската комисия, защото не е изпълнила отговорностите си по регламента, обвързващ върховенството на закона в страните от Европейския съюз с отпущането на финансови средства от еврофондовете. Това се споделя в резолюция на евродепутатите, призната през днешния ден с огромно болшинство.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли би трябвало да призове най-късно до две седмици Европейската комисия да извърши отговорностите си по регламента, се споделя в признатия документ.

Евродепутатите акцентират, че новият инструмент за обвързване с изискванията за отбрана на бюджета на Европейския съюз, е в действие от 1 януари, само че Комисията не е предложила никакви ограничения съгласно новите правила и не е спазила крайния период от 1 юни, даден от Парламента в резолюцията му от 25 март, за завършване на насоките за използване на регламента.

Рискът от корист с бюджета на общността в страните членки е повишен, а обстановката в региона на върховенството на закона се утежнява, се споделя още в резолюцията.

Евродепутатите упорстват Комисията бързо да се заеме с тежките нарушавания на правилото на правовата страна в някои страни членки, които съществено заплашват справедливото, законосъобразно и независимо систематизиране на средствата на Европейския съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР