Европейският парламент одобри важни закони, които ще регулират по-строго големите

...
Европейският парламент одобри важни закони, които ще регулират по-строго големите
Коментари Харесай

ЕП прие с огромно мнозинство важни закони в областта на технологиите

Европейският парламент утвърди значими закони, които ще контролират по-строго огромните софтуерни компании и ще лимитират противозаконното онлайн наличие, помагайки в устрема на Европейски Съюз да вкара ред в " Дивия запад " на интернет.

Евродепутатите утвърдиха окончателните версии на Закона за цифровите пазари (DMA), ориентиран към преустановяване на монополните практики на софтуерните колоси, и на Закона за цифровите услуги (DSA), който стяга контрола и последствията за платформите, когато хостват неразрешено наличие.

" Със законодателния пакет Европейският парламент сложи началото на нова епоха в софтуерното контролиране ", съобщи немският евродепутат Андреас Шваб, главен покровител на законите.

DMA ще има съществени последствия за Гугъл, Meta и Apple - онлайн " пазачите на портали ", които в този момент би трябвало да правят активността си в сходство със лист с неща, които могат или не могат да правят, предопределен да подсигурява, че по-малките съперници могат да оцелеят.

Този текст беше признат с 588 гласа " за ", единствено 11 " срещу " и 31 " въздържал се " - знак за всеобщите опасения от софтуерните колоси в целия политически набор.

DSA ще бъде ориентиран към по-широк кръг участници в интернет и има за цел да подсигурява действителни последствия за фирмите, които не съумяват да управляват речта на омразата, дезинформацията и изображенията на полово принуждение над деца.

Цифровият свят " се разви малко като уестърн, нямаше действителни правила на играта, само че в този момент в града има нов шериф ", съобщи датският евродепутат Кристел Шалдемосе.

Той също бе признат елементарно с 539 гласа " за ", 54 " срещу " и 30 " въздържал се ".

Сега двата закона би трябвало да бъдат дефинитивно утвърдени от 27-те държави-членки на Европейски Съюз, което би трябвало да е условност.

Законодателствата бяха подложени на лобиране от страна на софтуерните компании и на интензивни диспути по отношение на обсега на свободата на словото.

Сега огромният въпрос е обвързван с използването им, като има опасения, че Европейската комисия - изпълнителният орган на Европейски Съюз в Брюксел, не разполага със средства, с цел да приложи новите си пълномощия.

Комисарят по вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон омаловажи казуса, настоявайки, че екипите, които се занимават с правоприлагането, дружно с националните регулаторни органи, ще се оправят със задачата.

" Ще има преди и след DSA и DMA ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР