Европейският парламент обяви намерението си да ратифицира Споразумението за търговия

...
Европейският парламент обяви намерението си да ратифицира Споразумението за търговия
Коментари Харесай

Европарламентът ще поиска удължаване на временното споразумение за Брекзит

Европейският парламент разгласи желанието си да ратифицира Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Англия след Брекзит на сесията си през март и затова се разгласи за удължение на краткотрайния период за използване на документа, който би следвало изтече на 28 февруари. Това се показва в оповестено през днешния ден взаимно изказване на ръководителите на водещите парламентарни групи в Екологичен потенциал, съобщи ТАСС.
Председателите на фракциите взеха решение да обсъдят със Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия предложение за удължение на интервала на краткотрайно използване на съглашението, което ще разреши утвърждението от Европейския парламент да стане на пленарната сесия през март, написа в изказването.
По-рано през днешния ден Комитетът на непрекъснатите представители на страните членки на Европейски Съюз ( " Корепер " ) утвърди съглашението и единомислещо поддържа краткотрайното му използване от 1 януари до 28 февруари следващата година. Предстои това решение, както и възможна корекция за удължение на интервала на краткотрайното използване на документа, да бъдат утвърдени от Съвета на Европейски Съюз, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР