Европейският парламент (ЕП) призовава Европейската комисия да предложи законодателен акт,

...
Европейският парламент (ЕП) призовава Европейската комисия да предложи законодателен акт,
Коментари Харесай

Да се гарантират правата на служителите при работа от дома, настоява ЕП


Европейският парламент (ЕП) приканва Европейската комисия да предложи законодателен акт, който разрешава на хората, работещи с цифрови устройства, да ги изключват отвън работното време, съобщи БНР.

Също по този начин с него би трябвало да се дефинират минимални условия за работа от вкъщи, както и да се изяснят изискванията на труд, работното време и времето за отмора.

Увеличеното потребление на цифрови запаси за служебни цели докара до културата „ постоянно на линия “, което има негативно влияние върху равновесието сред професионалния и персоналния живот на чиновниците, декларират евродепутатите.

Те са на мнение, че правото на отделяне от работната среда е главно право, което разрешава на работещите да се въздържат от присъединяване в свързани с работата задания, като да вземем за пример телефонни позвънявания, електронни писма и друга цифрова връзка, отвън работното време.

Евродепутатите предизвикват страните членки да подхващат всички нужни ограничения, с цел да разрешат на служащите да упражняват това право, в това число посредством групови съглашения сред обществените сътрудници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР