Европейският парламент даде тридневен ултиматум на преговарящите за Брекзит да

...
Европейският парламент даде тридневен ултиматум на преговарящите за Брекзит да
Коментари Харесай

Европейският парламент с ултиматум за постигане на търговска сделка след BREXIT

Европейският парламент даде тридневен ултиматум на договарящите за Брекзит да реализират комерсиална договорка, предупреждавайки, че евродепутатите няма да имат време да ратифицират съглашението тази година, в случай че то не бъде реализирано до неделя вечер, предадоха международните организации.

Екипите на договарящите от Европейски Съюз и Англия сега са в Брюксел и се пробват да договорят договорка, която да предотврати възникването на скъпо струващ безпорядък по границите в края на годината.

За да влезе в действие, сходно съглашение би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент.

След като основният европейски договарящ Мишел Барние осведоми през днешния ден ръководителите на политическите групи в Екологичен потенциал за вчерашните диалози, те обявиха, че са подготвени да свикат пленарна сесия до края на месеца, само че при изискване, че бъде реализирано "споразумение до среднощ в неделя, 20-и декември ".

Барние е декларирал, че е "трудно, само че допустимо да се реализира комерсиална договорка " с Англия до края на утрешния ден, споделиха няколко участници в срещата. Лондон обаче незабавно охлади тези очаквания.

Главният договарящ на Европейски Съюз е отчел прогрес в договарянията, само че е подчертал, че остават съществени разлики по въпроса за риболова, изключително сензитивен за някои страни членки, най-много Франция и Нидерландия, сподели един от източниците на Франс прес.

Говорител на английския министър председател Борис Джонсън сподели пред публицисти, че най-вероятният резултат към момента е излизане на Англия от общия европейски пазар вечерта на 31 декември и бъдещи взаимоотношения съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация, т.е. без съглашение за свободна търговия.

Той обаче увери, че договарящите не престават да работят за "преодоляване на разликите ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР