Европейският парламент бе разтърсен от скандал, който завърши с оттеглянето

...
Коментари Харесай

Унгарски евродепутат напусна парламента, след като бе хванат на голо парти |

Европейският парламент бе разтресен от скандал, който приключи с отдръпването на унгарския народен представител от ръководещата Фидес Йожев Сайер. Той призна в изказване, че е взел участие в частно празненство, на което съгласно медиите полицията разкрила 25 голи мъже - измежду тях евродепутати и дипломати. 

Всичко тръгнало от шумна колекция в гей бар покрай Гран Плас в центъра на Брюксел в нарушаване на противоепидемичните ограничения в петък против събота. 

Изплашен от идването на полицията, евродепутатът се опитал да избяга по водосточна тръба.

В известието на прокуратурата се споделя, че минувач е съобщил на полицията за мъжа от водосточната тръба, чиито ръце били в кръв, евентуално разранени при слизането. В раницата му били открити опиати. Човекът не показал документи за идентичност и се наложило да заведе служителите на реда до жилището си, след което посочил дипломатически паспорт като S. J. (1961), съобщила брюкселската прокуратура, цитирана от " Политико ".

Сайер се позовал на парламентарния си имунитет и бил освободен. Но като обикновен гражданин бил измамен под отговорност за нарушение на ограничаващите правила.

Йожев Сайер удостоверил за присъединяване си в празненството, само че отрекъл екстазито да е негово. И се отдръпнал като евродепутат, без пояснения.

В публично официално съобщение групата на Фидес, която е част от Европейската национална партия, изразява съжаление за оставката на Сайер, като го назовава " най-разпознаваемият маджарски евродепутат ", припомня Юроактив.

Сайер е прочут с консервативните си и хомофобски позиции. Известен е и с това, че е съавтор на текст в променената унгарска конституция, съгласно която фамилията е " съюз сред мъж и жена ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР