Европейският медицински регулатор съобщи днес, че лекарствена комбинация от антитела,

...
Европейският медицински регулатор съобщи днес, че лекарствена комбинация от антитела,
Коментари Харесай

ЕМА одобри коктейл от антитела за лечение на COVID, даван на Тръмп

Европейският медицински регулатор заяви през днешния ден, че лекарствена композиция от антитела, създадена от американската компания Регенерон Фармацевтикълс (Regeneron Pharmaceuticals), може да бъде употребена за лекуване на пациенти с COVID-19, нямащи потребност от кислородна поддръжка, само че при които има нараснал риск от тежка форма на болестта, причинявано от новия ковид, съобщи Ройтерс.

Препоръката в този момент може да се употребява за насоки в обособените европейски страни по отношение на вероятното потребление на комбинацията от казиривимаб и имдевимаб преди издаването на позволение за стартиране на пазара, съобщи Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

Коктейлът от антитела на Регенерон беше утвърден за незабавна приложимост в Съединени американски щати през ноември и беше даван на някогашния американски президент Доналд Тръмп, когато се разболя от COVID-19.

Лечението, което се реализира посредством капково вливане, е част от клас медикаменти, известни като моноклонални антитела, които са създадени копия на антитела, основани от човешкото тяло за битка с инфекции.

" Що се отнася до сигурността, множеството странични резултати, за които е обявено, са леки или междинни, видяни са обаче реакции, свързани с вливането (включително алергични реакции) и би трябвало да се следи за тях ", сподели ЕМА.

Регулаторът съобщи, че извършваният от него разбор на комбинацията в действително време продължава и ще образува основата за рекомендацията й за условно пазарно утвърждение от Европейски Съюз. ЕМА прави разбор и на лекуванията с антитела на фирмите Ели Лили (Eli Lilly) и Селтрион (Celltrion).

Вчера Регенерон съобщи, че самостоятелна комисия е открила, че лекуването има " ясна клинична резултатност " при намаляването на % на хоспитализации и смъртни случаи при пациентите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР