Европейският медицински регулатор (ЕМА) съобщи днес, че лекарствена комбинация от

...
Европейският медицински регулатор (ЕМА) съобщи днес, че лекарствена комбинация от
Коментари Харесай

Одобриха ново лечение на Covid-19

Европейският медицински регулатор (ЕМА) заяви през днешния ден, че лекарствена композиция от антитела, създадена от американската компания " Регенерон Фармацевтикълс " (Regeneron Pharmaceuticals), може да бъде употребена за лекуване на пациенти с COVID-19, нямащи потребност от кислородна поддръжка, само че при които има нараснал риск от тежка форма на болестта, причинявано от новия ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Препоръката в този момент може да се употребява за насоки в обособените европейски страни по отношение на вероятното потребление на комбинацията от казиривимаб и имдевимаб преди издаването на позволение за стартиране на пазара, съобщи Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

Коктейлът от антитела на " Регенерон " беше утвърден за незабавна приложимост в Съединени американски щати през ноември и беше даван на някогашния американски президент Доналд Тръмп, когато се разболя от COVID-19.

Лечението, което се реализира посредством капково вливане, е част от клас медикаменти, известни като моноклонални антитела, които са създадени копия на антитела, основани от човешкото тяло за битка с инфекции.

" Що се отнася до сигурността, множеството странични резултати, за които е обявено, са леки или междинни, видяни са обаче реакции, свързани с вливането (включително алергични реакции) и би трябвало да се следи за тях ", сподели ЕМА.

Регулаторът съобщи, че извършваният от него разбор на комбинацията в действително време продължава и ще образува основата за рекомендацията й за условно пазарно утвърждение от Европейски Съюз. ЕМА прави разбор и на лекуванията с антитела на фирмите Ели Лили (Eli Lilly) и Селтрион (Celltrion).

Вчера " Регенерон " съобщи, че самостоятелна комисия е открила, че лекуването има " ясна клинична резултатност " при намаляването на % на хоспитализации и смъртни случаи при пациентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР