Европейският лидер от групата на световния гигант Coca-Cola и най-големият

...
Европейският лидер от групата на световния гигант Coca-Cola и най-големият
Коментари Харесай

Най-големият производител на Coca-Cola в Европа навлиза в Австралия след сделка за $6,6 милиарда

Европейският водач от групата на международния колос Coca-Cola и най-големият производител в нея по доходи Coca-Cola European Partners ще излезе от границите на Стария континент и ще придобие интернационално наличие след договорка за 6,6 милиарда $.

Дружеството ще придобие австралийската, оповестява Bloomberg. Това ще бъде най-голямата договорка на австралийския пазар за 2020 година.

Споразумението демонстрира, че производителите на питиета са принудени да търсят благоприятни условия за повече консолидации на пазара поради намаляващите продажби, отчасти провокирани от ковид.

Освен газирани безалкохолни питиета, като Coca-Cola, Fanta и Sprite австралийската компания създава още уиски, ром, текила, бира и кафе. Coca-Cola Amatil има 32 индустриални бази, ситуирани в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи, Индонезия и Папуа Нова Гвинея.

Coca-Cola European Partners е най-големият производител за интернационалната марка що се отнася до размера на приходите. Компанията има 48 завода в страни като Германия, Испания и Англия.
 Coca-Cola отваря втория си по величина развоен център в София и наема 130 души
Coca-Cola отваря втория си по величина развоен център в София и наема 130 души

Компанията има такива още в Съединени американски щати, Мексико, Индия, Сингапур и Япония

Тя е основана от обединяването на Coca-Cola Enterprises, Coca-Cola Iberian Partners и Coca-Cola Errfischungsgetranke през 2015 година.

Coca-Cola European Partners не бутилира питиета в България, като тук производството е под шапката на Coca-Cola Hellenic Bottling Bulgaria. Групата обаче има два центъра за споделени услуги у нас - в София и във Варна.

Тя оперира тук посредством дъщерното сдружение " Кока-Кола Юрпиън Партнърс Сървисъс България " ЕООД, като към края на 2019 година за нея работят 930 души, а приходите ѝ възлизат на 61 милиона лв..
 Coca-Cola отвори нов офис в България с 90 работни места
Coca-Cola отвори нов офис в България с 90 работни места

Центърът се намира във Варна и ще прави необятен набор от финансови услуги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР