Европейският комисар за регионална политика Корина Крецу се срещна в

...
Европейският комисар за регионална политика Корина Крецу се срещна в
Коментари Харесай

Корина Крецу обсъди усвояването на пари от ЕС с наши министри

Европейският комисар за районна политика Корина Крецу се срещна в Брюксел с представители на българското държавно управление.

Във фокуса на срещата с министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на околната среда Нено Димов бяха усвояването на средствата от Европейски Съюз в България, планът за построяването на автомагистрала "Струма ", финансиран с европейски средства, както и трансгранични планове, включващи България.

"Ще се веселя да подчертая пред новоназначените министри цялостната поддръжка на Комисията за напъните, които България поставя, с цел да реализира всички цели на Европейските структурни и капиталови фондове през сегашния финансов интервал ", сподели Корина Крецу преди началото на срещата.

"С усвояването на 97% от средствата за интервала 2007-2013 г и ритъм на утвърждение на планове от 41% България се подрежда измежду по-добре представящите се членки на Европейски Съюз. Списъкът с планове, обаче, би трябвало да продължи да се попълня с качествени вложения. В навечерието на договарянията за бъдещето на политиката за доближаване сходни срещи с представители на страните членки са от доста значимо значение. "

Комисар Крецу разиска и плана за построяването на автомагистрала Струма, финансиран с европейски средства, защото е налице забележителен дефицит на финансиране, както и присъединяване на България в трансгранични планове и Дунавската тактика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР