Европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви във вторник,

...
Европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви във вторник,
Коментари Харесай

Google, Meta, Amazon и още 16 технологични компании са обект на новите правила на ЕС за съдържание

Европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи във вторник, че Amazon Marketplace, Apple Store, AliExpress, Meta и още 15 други софтуерни компании ще бъдат обект на новите правила за онлайн наличие на Европейски Съюз от август, оповестява Ройтерс.

В листата са още Гугъл Search, Гугъл Shopping, Instagram, Linkedin, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube, Bing на Microsoft, Zalando, Booking.com, Фейсбук, Гугъл Maps на Alphabet и Гугъл Play.

Съгласно новите правила, известни като Закона за цифровите услуги (DSA), фирмите, всички с повече от 45 милиона дейни консуматори месечно, са длъжни да ръководят риска, да правят външен и самостоятелен одит, да споделят данни с управляващи и откриватели и да одобряват кодекс на държание.

" Смятаме, че тези 19 онлайн платформи и търсачки са станали редовно подобаващи и имат специфични отговорности да създадат интернета по-безопасен “, уточни Бретон пред кореспонденти.

Той сподели, че се ревизира дали още четири до пет компании попадат под DSA, като решението се чака през идващите няколко седмици.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР