Европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони, който е и бивш

...
Европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони, който е и бивш
Коментари Харесай

AFP: Еврокомисар: Има опасност пандемията да убие Европейския съюз

Европейският комисар по стопанската система Паоло Джентилони, който е и някогашен министър председател на Италия, предизвести, че различията към икономическата политика на Съюза по отношение на пандемията от новия ковид могат да доведат до края на европейския план, предава AFP.

Освен това опитният политик съобщи, че „ коронаоблигациите “ в никакъв случай няма да получат поддръжката на всички членове на еврозоната, а в това време за Германия е витално значимо да реализира някакво съглашение с южните страни-членки, които са наранени най-тежко от рецесията, предава " Фокус ".

„ Има заплаха европейският план да почине “, съобщи Джентилони пред италианското Radio Capital.

„ Ясно е, че в случай че вместо икономическите разлики сред европейските страни да се свият в лицето на тази рецесия, те се усилват... ще бъде доста мъчно да се избави европейският план “, предизвести комисарят, като добави, че „ без Берлин не може да бъде реализиран компромис.

В четвъртък Германия и други северноевропейски страни-членки на Европейски Съюз отхвърлиха предложение на девет страни, в това число Италия, Испания и Франция, за основаване на механизма на така наречен „ коронаоблигации “.

Те би трябвало да бъдат издавани на името на еврозоната като цяло и в действителност ще доведат до събиране на задълженията сред държавите-членки на зоната за единна валута - от дълго време открита алена линия в Берлин.

Джентилони съобщи, че е очаквал реакцията на Германия, наричайки я „ дългогодишна визия, която знаем наизуст “.

Берлин неведнъж отхвърля концепцията за съвместен европейски дълг, тъй като счита, че това е опит на мощно задлъжнелите южняци да се възползват от евтините лихвени проценти, които употребяват страните с уравновесен бюджет, без да бъдат подлагани на фискални ограничения за строги икономии.

Европейските страни „ би трябвало да стартират от общите цели “, с цел да преодолеят това опълчване, уточни политикът. Той признава, че обединените заеми в никакъв случай няма да бъдат реализирани.

„ Нуждаем се от нов инструмент за гаранции на безработните, проект за поддръжка на бизнеса и се нуждаем от модел за развиване на „ Зелената договорка “, с цел да не бъдем забравени “, акцентира Джентилони, като добави, че единственият метод да бъдат финансирани тези цели е да бъдат издадени облигации.

„ Трябва да се издават облигации, а не автоматизирано да се сплотява дълга, което в никакъв случай няма да бъде признато “.

Освен това Джентилони „ не е огромен оптимист “ по отношение на продължаващите полемики за допустимо потребление на Европейския механизъм за непоклатимост, който нормално привързва строги фискални условия към незабавните си заеми.

Някои споделят, че механизмът, основан през 2012 година по време на рецесията с европейския държавен дълг, при актуалната коронавирусна рецесия незаслужено ще накаже към този момент мощно задлъжнелите страни като Италия, като наложи нови и недостижими условия за установяване на обществените й финанси.

/24 часа

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР