Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московиси призова

...
Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московиси призова
Коментари Харесай

Московиси не иска нова прикрита програма за помощ на Гърция

Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московиси прикани във вторник страните от еврозоната да не постановат на Гърция нова " прикрита " стратегия за помощ, съобщи Франс прес.

Изявлението на Московици се случва два дни преди срещата на Еврогрупата в четвъртък, която би трябвало да утвърди приключването на третата избавителна стратегия за Гърция, включваща интернационалните заеми и фрапантни икономии.

Московиси акцентира, че " няма да има четвърта " замаскирана " стратегия за Гърция ". По думите му би било " непочтено " да се постанова " тесногръд и натрапнически " механизъм на Атина след инспекцията на нейните задължения в края на третата стратегия.

В края на април на неофициалната среща на еврогрупата в София бе доказано, че Гърция дефинитивно ще излезе от избавителната стратегия на 20 август 2018 година и няма да има удължение.

" Това ще бъде краят на финансовото подкрепяне на Гърция и ще е последната страница от рецесията в еврозоната ", разгласи тогава комисар Московиси.

След срещата през април той съобщи още, че окончателното решение за излизане на Атина от избавителната стратегия се чака да бъде взето на 21 юни. Преди това в Атина трябваше да се организира последният – четвърти, обзор на финансите на страната от страна на интернационалните инспектори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР