Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на
Коментари Харесай

Кьовеши търси спешно шестима български европрокурори

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на правораздаването Янаки Стоилов, а незабавно по-късно се видя и с основния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата, макар че протестиращите против Гешев се заканваха да не го пуснат в постройката.

" Гешев изрази убеденост в вероятностите за сполучливо съдействие в полза на европейските жители сред прокуратурата на България и Европейската прокуратура по противопоставяне на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с Данък добавена стойност, изпирането на пари, корупцията и проведената престъпност ", гласи протоколното известие след срещата.

Янаки Стоилов пък е споделил на Кьовеши, че е уведомил ВСС за упованията да бъдат излъчени нови български оферти за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима. Кьовеши е дала отговор, че за европейската прокуратура е доста значимо да отговори на високите упования и всички делегирани прокурори да проработят навреме. Европейският основен прокурор акцентира, че с българското държавно обвиняване е подписано работно съглашение за назначение на 10 души и това не е въпрос, който предстои на полемика .

С европейския основен прокурор - госпожа Лаура Кьовеши обсъдихме провокациите пред магистратите в битката против проведената престъпност, корупцията и злоупотребите с европейски средства. Поздравих я и за старта на работата на
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР