Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши коментира двудневното си посещение в

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши коментира двудневното си посещение в ...

В какъв срок могат да се очакват резултати от разследванията - ето какво отговори Кьовеши

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши коментира двудневното си посещение в България. в сградата на Европейската комисия в София тя отказа да обсъжда конкретни случаи и подчерта, че основната й цел е била координация с колегите й от офиса на европрокуратурата у нас за попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура очаква да бъдат излъчени още 6-има кандидати от страната ни.
В първия ден от посещението си вчера, Кьовеши и с Министерството на правосъдието. Днес тя се срещна с четиримата наши магистрати, одобрени за европейски делегирани прокурори, а след това и с Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, от която зависи излъчването на още шестима.

Няма чисти от корупция страни, обяви Кьовеши и обеща да следи лично делигираните прокурори за България Няма чисти от корупция страни, обяви Кьовеши и обеща да следи лично делигираните прокурори за България
Главният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши лично ще следи работата на делегираните прокурори за България. Това стана ясно на б...

Вече сме получили дела от националните власти и от ОЛАФ. Става дума за 300 случая и 120 частни жалби. Част от тях са от България, но не всички. Сигурна съм, че процесът от България към Европрокуратурата ще бъде ускорен, каза европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.
посочи още тя.
Ако българите имат сигнали, които са важни за нас, могат да ги докладват направо на Европейската прокуратура, каза Кьовеши и допълни, че само една независима съдебна власт може да въздаде правосъдие.

Кьовеши: Очаквам по-бързо делата от България Кьовеши: Очаквам по-бързо делата от България
Очаквам да бъде ускорен трансферът на делата и случаите от България, по които ще работи европейската прокуратура. Това обяви европейски...
Тя напомни, че о В този обсег попадат случаи на пране на пари, корупция, организирана престъпност на територията на повече от две страни от ЕС. Тази палитра от престъпни дейности не се докладва достатъчно, толерира се в полза на криминални организации, посочи главният прокурор на ЕС.
На въпрос относно санкциите по закона "Магнитски" за българи от финансовото министерство на САЩ, Кьовеши заяви:
"Не коментирам конкретни случаи, ще направя общ коментар. Всички ние сме европейски граждани и ще коментираме и разследваме престъпления, извършени в Европа и попадат в юрисдикцията на европейската прокуратура и сме готови да сътрудничим.
На въпрос кога европейските граждани ще видят първите резултати от работата на европрокуратурата, Кьовеши заяви, че дори ако един прокурор повдигне 100 отделни обвинения, не може да се заключи, че действа ефективно, ако не се видят резултатите от работата му в съда.
За съжаление, не можем да видим тези резултати в рамките на 1 или 6 месеца. В този кратък период ние ще започваме и финализираме разследвания, но, допълни европейският главен прокурор.

Кьовеши и Гешев разговаряха в Съдебната палата Кьовеши и Гешев разговаряха в Съдебната палата
Главният прокурор Иван Гешев и главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши проведоха среща в Съдебната палата в София. ...
А какви са отношенията й с Гешев .

Източник: actualno.com