Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group отчете 11% ръст на

...
Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group отчете 11% ръст на
Коментари Харесай

Инвазия: Pepco открива 550 нови магазина до края на годината

Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group отчете 11% растеж на облагата за първото полугодие, защото приходите скочиха с 23%, подсилени от отварянето на нови магазини.

Листваната във Варшава група, която има марките Pepco, Poundland и Dealz, заяви, че е осъществила съществени облаги преди лихви, налози, амортизация и обезценка (EBITDA) от 377 милиона евро за шестте месеца, завършили на 31 март, по отношение на 347 милиона евро през предходния подобаващ интервал.

Тревър Мастърс, основен изпълнителен шеф на Pepco Group, разяснява: „ Групата продължи да реализира мощен прогрес по отношение на нашите стратегически цели през полугодието, като в същото време реализира нарастване на приходите и главната EBITDA. Нашата тактика за напредък в Западна Европа напредва добре, отразявайки мощната прелест на марката Pepco за клиентите от целия континент. “

Разширяване на магазинната мрежа

През последните 6 месеца Групата отвори 166 нови магазина, а проектите са до края на годината да бъдат отворени общо най-малко 550 нови магазина.

Стратегията за напредък на компанията в Западна Европа се развива добре, отразявайки мощната прелест на марката Pepco за клиентите от целия континент. Италия, където Pepco неотдавна откри своя 100-тен магазин, и Испания - не престават да
бъдат най-големите и най-бързо разрастващите се западноевропейски територии на марката. През май компанията стъпи и на пазара в Португалия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg