Европейския съюз (ЕС) започва съдебно дело срещу Лондон заради отказа

...
Европейския съюз (ЕС) започва съдебно дело срещу Лондон заради отказа
Коментари Харесай

Великобритания отива на съд заради отказа да предложи еврокомисар

Европейския съюз (ЕС) стартира правосъдно дело против Лондон поради отхвърли да назначи претендент за еврокомисар, макар отлагането на Berxit, което държи Англия в блока, предава AFP.
Европейската комисия, изпълнителната власт на Европейски Съюз „ изпрати публично писмо до Обединеното кралство за нарушение на отговорностите си по контракта с Европейски Съюз, като не предложи претендент за поста еврокомисар “, се споделя в изказване на Брюксел.
Този ход, прочут на европейски диалект като процедура за нарушаване, е начало на дълъг развой, включващ няколко предизвестия, само че това в последна сметка може да докара до присъда против Англия от най-висшия съд в Европейски Съюз за наложително осъществяване.
Урсула фон дер Лайен е писала два пъти до министър-председателя Борис Джонсън, призовавайки го да назначи комисар.
Новата председателка на Европейска комисия се надяваше да оглави 28-членния екип от висши чиновници на всяка от страните-членки на Европейски Съюз в точния момент, с цел да може нейната комисия да встъпи в служба на 1 декември. Но Лондон уведоми Европейски Съюз в сряда след доста забавяне, че няма да дефинира английски член на своя най-висш екип преди парламентарните избори на 12 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР