Европейските шампионки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви

...
Европейските шампионки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви
Коментари Харесай

Габриела и Стефани Стоеви на четвъртфинал на европейското

Европейските шампионки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви започнаха сполучливо отбраната на купата си на шампионата в Киев.

Българките, които са водачки в схемата, победиха с лекост съветския дует Виктория Козирева и Мария Сухова с 21:5, 21:10 и се класираха на четвъртфинал.

Сестрите от Хасково започнаха устремно и поведоха с 8:0 точки, а наложителната пауза пристигна при резултат 11:3. До края на гейма те дадоха единствено още две точки на съперничките си.

Събитията  и във втората част продължиха да се развиват под диктовката на Стоеви, които понижиха малко експанзията в играта си. При 20:10 те имаха 10 следващи мачпойнта и осъществиха още първия след смаш на Габриела.

За място на полуфиналите, което значи най-малко бронзови медали, те ще трябват да преодолеят победителките от дуела сред датски и немски дует.

На единично при дамите Линда Зечири отпадна в третия кръг. Левичарката от София отстъпи на №4 в схемата Кърсти Гилмор от Шотландия с 8:21, 9:21. Зечири не откри своя темп на игра, позволи доста неточности и не съумя да повтори подвига от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, когато победи Гилмор, с цел да се класира за етапа на директните елиминации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР