Европейските прокурори, които в петък започнаха разследване на възможна корупция

...
Европейските прокурори, които в петък започнаха разследване на възможна корупция
Коментари Харесай

Европрокурорите отказали да отложат обиските за жълтите павета за след изборите

Европейските прокурори, които в петък започнаха следствие на допустима корупция и корист със средства на Европейски Съюз при ремонта на историческия център на София, не са се съобразили с рекомендациите на служебното държавно управление да правят претърсванията в офисите на фирмите-изпълнители след изборите.

Това изясни пред бТВ основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той заяви, че на 29 март от Европейската прокуратура са поискали среща с ГДБОП за подпомагане при процесуално-следствените дейности, а в петък - 31 март, след предписание на съда, са влезнали за обиск в четири фирмени офиса. В Столичната община не е имало претърсвания, там чиновниците са получили прокурорско предписание и са предали цялата документи, посочи Тодоров.

Вчерашната акция на прокурорите на Кьовеши у нас незабавно бе разкритикувана от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който я дефинира като " втори Констинброд ". Според Борисов умерено обиските е можело да бъдат забавени за след изборите. Той упрекна служебното държавно управление, че работи " преднамерено и обслужва президента Радев ".

Разследването на Евпопейската прокуратура с кодово име " Пътят на жълтото паве " е поради съмнения за корупция при ръководство на средствата, отпуснати на Столична община за ремонт на остарелия център на града, съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР). Възможната корупция се пресмята на най-малко 3 милиона евро.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР