Европейските потребители предпочитат SUV автомобилите. Това настроение се наблюдава през

...
Европейските потребители предпочитат SUV автомобилите. Това настроение се наблюдава през
Коментари Харесай

Volkswagen Taigo : Колкото повече, толкова повече, но вече и като SUV купе

Европейските консуматори избират SUV колите. Това въодушевление се следи през последните няколко години и с всеки минал месец пазарният дял на този тип нови коли продължава да се усилва, като за септември той е достигнал безусловно преобладаващото за пазара равнище от 46.5%.

Причините за този пазарен феномен са в действителност доста, само че главните от тях са по-голямата употреба на SUV моделите, по-добрата видимост върху пътя, а от там и по-високата сигурност, както и цялостното чувство за ръководство на по-масивен автомобил, който обаче действително не заема повече място от един общоприет хечбек или седан.



Данните сочат, че най-голямо търсене през ноември 2021 година в Европа има към компактните SUV модели (160 478 ед), след което се подреждат дребните (146 357) и средноразмерните (71 630). При огромните и първокласните SUV пазарни оферти, съответните индикатори са 17 727 и 1712.

Volkswagen е компанията с най-голямо и разнообразно портфолио SUV и кросовър пазарни оферти, в което единствено в Европа са включени общо 8 автомобила- T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg, напълно електрическите ID.4 и ID.5, а от напълно скоро и първия в историята на марката купеобразен SUV- Taigo. В Северна Америка компанията предлага също по този начин Atlas и Atlas Cross Sport, а в Китай Teramont и напълно електрическия ID.6.

С въвеждането в продажба на Taigo, първосигналната реакция, е че Volkswagen просто демонстрират спомагателна експанзия и се пробват в допълнение да " издоят " извънредно конкурентния сегмент на компактните и дребните SUV коли. Макар и правилно в общата картина, от марката имат цялостно съображение на това, тъй като оферират един нов артикул, позициониран като дължина сред към този момент одобрените T-Cross и T-Roc, който обаче има и неповторима линия, а точно първото по рода си купеобразно осъществяване на задната част на структурата.

Volkswagen Taigo стъпва на българския авто пазар безусловно дни откакто стана притежание на потребителите на главните за марката пазари, включително и в Германия, където той дебютира при започване на месеца.



С дължина от 4.27 метра, Taigo е следващата кола на марката, която е създадена въз основата на модулната пратформа MQB на VW Group, само че се отличава от огромна част от своите събратя, а и съперници, освен с купеобразното си SUV осъществяване, само че и с впечатляващото си общоприетоо съоръжение. Моделът дебютира с напълно диодно осъществяване на предните си светлини, цифров кокпит и последно потомство на инфо-развлекателната и информационна бордова система даже в базовата си версия. В взаимозависимост от равнището на съоръжение и желанията на клиента, Taigo може да бъде оборудван с IQ.LIGHT LED матрични фарове и осветена лента на предната решетка.

Всеки Volkswagen Taigo разполага с богат набор системи за дейна сигурност и асистиране на ръководството, включително Front Assist с функционалност за автоматизирано задействане на спирачната система при положение на заплаха от удар и Lane Assist за предизвестие при несъзнателно секване на осевата линия, а като спомагателна екипировка е налична системата IQ.DRIVE Travel Assist, която дава обещание полуавтономно ръководство със скорост на придвижване от до 210 км/ч.



Присъствие в оборудването на автомобила отбелязва също по този начин система за безжично зареждане на мобилен телефон, паркинг помощник с функционалност за автоматизирано извеждане на колата от парко-мястото, а при предпочитание от страна на клиента, от Volkswagen са планували и спомагателни благоприятни условия за персонализация, като контрастно черно осъществяване на тавана, поръчка на модулен (накланяне и плъзгане) панорамен стъклен таван, декоративни детайли за интериора, система за косвено осветяване на интериора и други.

По отношение на задвижващата гама, Taigo, което е налично единствено във версия с предно предаване, от Volkswagen са заложили на изпитани от клиентите и потвърдили се на пазара като ефикасни бензинови предложения- 1.0 TSI в мощностни версии 95 и 110 конски сили, и 1.5 TSI със 150 конски сили. Независимо кое от трите равнища на съоръжение (Life, Style и R-Line) изберат клиентите, те могат да конфигурират своята кола както с 6-степенна ръчна, по този начин и с роботизирана 7-степенна DSG предавателна кутия.



На фона на компактните си външни габарити и присъщото скосяване на тавана, Volkswagen Taigo предлага неочакван интериорен шир, както в региона на краката и раменете, по този начин и на задния ред и във височина. В взаимозависимост от обстановката, автомобилът е в положение да предложи и забележителна товарна съдържимост, която варира от 440 до 1222 литра, след сгъването на облегалките на задните седалки.



На пътя, Taigo стъпва решително и се усеща еднообразно добре, даже в еднолитровата си версия, както на изпълнен със завои път, по този начин и високоскоростни и магистрални пътища. Усещането за автомобила е забавна композиция сред комфорт и динамичност, което е чудесно решение за нашата пътна инфраструктура.

По отношение на ергономията, Taigo предлага отлична композиция сред многофункционален волан, инфо-комуникационна и мултимедийна система Digital Cockpit в три разнообразни размера и с функционалност за отдалечено възобновяване на функционалностите (OTA), Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink синхронизиране на мобилен телефон, сензорни контролери и типичен превключватели, боравенето с които е интуитивно и нетатоварващо. Допълнителна убеденост в автомобила внася и наличието на класическа ръчна спирачка, която става все по-голяма необичайност напоследък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР