Европейските мачове са запазената територия на ЦСКА и отборът отново

...
Европейските мачове са запазената територия на ЦСКА и отборът отново
Коментари Харесай

ЦСКА плува в свои води на евросцената

Европейските мачове са непокътнатата територия на ЦСКА и тимът още веднъж го потвърди.

На интернационалната сцена " алените " плуват в свои води.

Да, Осиек бе отхвърлен и с известна доза състезателен късмет, само че значимото е, че ЦСКА се показа почтено и извърши задачата.

В подобен вид дуели не се гледа толкоз кой по какъв начин играе, значимото е кой продължава напред.

Люпко Петрович толкоз е врял и кипял в такива срещи, че реваншът в Хърватска бе тъкмо по неговия усет.

Едва ли някой е очаквал нещо по-различно от това, което се случи на терена. Общо взето, всичко се разви по проект.

Мачът не потегли добре за ЦСКА, като Осиек игра по-добре през първото полувреме.

Голът беше плод на групова неточност. Твърде елементарно беше позволено да се центрира, след това Томаш закъсня, а и Черниаускас също не реагира по най-хубавия вероятен метод, тъй като не съумя да си покрие добре ъгъла.

Второто полувреме беше по-равностойно, най-много тъй като хърватите понижиха оборотите в офанзива и избраха да не поемат огромни опасности.

ЦСКА имаше златен късмет да реши всичко в продълженията, само че Соу пропусна. Той пое топката по отличен метод, само че не съумя да я чукне над вратаря.

Разбира се, не трябва да си затваряме очите. Отново се видя, че няма класа в тима.

Освен това непрекъснато се въртят разнообразни футболисти в титулярния състав, липсва сработеност и неизменност, а от представянето в предни позиции има ужасно доста какво де се желае.

Още не може да се приказва за завършен образ на тима и това евентуално ще отнеме месеци.

Да, ЦСКА продължи напред, само че не трябва да пренебрегваме минусите в играта. Напълно правилно е да се каже, че с метода си и в двата мача ЦСКА разчиташе да излъже Осиек и го направи.

В реванша най-вече ми хареса Бикел, който беше най-жив и чевръст. Направи доста мощен мач.

Испанецът Албентоса също направи някои хубави неща, беше постоянен в отбрана, даде доста добър пас за Соу в продълженията, показа се със самочувствие и имаше блестящо наличие на терена. И въпреки всичко е рано да му даваме генерални оценки единствено от една среща. Той обаче даде мощна поръчка.

ЦСКА оживя против този противник, а идните дуели със Заря ще са сходни на тези с Осиек. Трябва да се знае обаче, че в случай че разчиташ главно на шанс, рано или късно ще те изостави. Хубавото е, че ЦСКА ще е по-обигран и напаснат към новата скица в мачовете против украинците

Има го и психологическия фактор. Част от футболистите евентуално си мислят, че с изявите си на интернационалната сцена ще впечатлят някой по-голям тим и това значително е по този начин. Но ти би трябвало да играеш на високо равнище във всички срещи, би трябвало да си непрекъснат, а не в един мач да играеш и след това в два да почиваш.

Необходимо е да се внимава и със съдиите, тъй като виждаме, че в Европа се свири по радикално друг метод от България.

Красноречивият образец е с Райнов в реванша на Левски с АЕК Ларнака - той направи класическа дузпа. Такава трябваше да се свири за нарушаване на същия състезател и в мача с Ботев (Пловдив) още в първите минути, само че беше подмината. В Европа обаче се видя, че критерият е напълно друг и такива дейности не се простят.

По отношение на физическата подготовка на ЦСКА на този стадий не може да има огромни забележки. Отборът заставам по-добре от Осиек в продълженията, даже на моменти се правеше преса. Едно време играехме без никакви проблеми в цикъл сряда-събота.

Разликата е, че тогава тимовете бяха доста по-сработени, футболистите не се сменяха с години, до момента в който в този момент един играч за 5 години сменя 6 тима.

И по този начин най-важното е, че ЦСКА отбрани интернационалния си престиж с краен триумф против представител на страна финалист на последното международно състезание. Но равнището на играта наложително би трябвало да се вдигне. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР