Европейските либерали гласуваха за едновременното приемане на България, Румъния и

...
Европейските либерали гласуваха за едновременното приемане на България, Румъния и
Коментари Харесай

Европейските либерали се обявиха за едновременното приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген

Европейските либерали гласоподаваха за едновременното приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Това се случи на Съвета на партия АЛДЕ, който се събра на второто си съвещание за годината в Братислава, Словакия.

След оповестяването на решението на Нидерландия, че ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, с неотложна неотложност Съветът гласоподава резолюция за приемането на трите страни дружно в Шенген.

В текста ясно е разказана позицията на Европейска комисия, която признава, че страните извършват нужните условия за присъединение към Шенгенското пространство и приканва Съвета да предприеме нужните стъпки за приемането им.

В резолюцията е подчертана и безапелационната позиция на групата " Обнови Европа " в Екологичен потенциал, която упорства за " завършек на дискриминационното изключване, което оказва негативно влияние върху свободното придвижване на жители и вреди на единния пазар ".

" България има право да бъде част от Шенген, тъй като дава отговор на всички критерии, които регламентират това участие. Единайсет години Комисията и Парламентът настоятелно приканват за решение на Съвета и признават готовността на България и Румъния, само че без резултат. Двойният стандарт основава чувство за неправда у жителите. Въпрос на мощна политическа воля и отговорност е България да стане пълновръстен член на Шенген. Българските жители не са по-малко европейски жители. Решението на Нидерландското държавно управление е незаслужено ", съобщи водачът на АЛДЕ Илхан Кючюк.
По думите на Кючюк Европейският съюз не може да бъде геополитически артист, в случай че съществува двоен стандарт за страните членки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР