Европейските активи леко поскъпват и се оттласкват от 6 седмичното

...
Европейските активи леко поскъпват и се оттласкват от 6 седмичното
Коментари Харесай

Еврото поевтиня до най-ниското ниво от април 2017

Европейските активи леко нарастват и се оттласкват от 6 седмичното дъно, до момента в който вложителите преценят икономическите последствия от прекъсването на доставките на газ от Русия, а „ огромните “ тласъци обещани от Китай и поредицата корпоративни доклади поддържаха настроенията на пазара. Това сподели пазарният анализатор Анджела Фелисиано от Bloomberg Лондон, в предаването " В развиване " с водеща Вероника Денизова.

Stoxx 600 добави 0,8% и изтри по-ранните загуби откакто публични лица обявиха, че прекъсването на притока от съветски газ е сюжет, за който са готови и има задоволително складирано гориво за седмици наред. Комуналните услуги прекъснаха първичния си спад след скока в цените на природния газ.

Продължава сезонът на облагите и ето по-интересните акценти:

Акциите на Mercedes-Benz нарастнаха след по-добри от предстоящите облаги, а Deutsche Bank изгуби 5.7% след влошена прогноза за разноските.

Lloyds Banking Group бележи растеж откакто облагата преди налози се оказа не толкоз ниска, колкото се очакваше, и след оповестяването на нараснала годишна прогноза.

На Wall Street договорите от S&P 500 и Nasdaq 100 се покачват и подсказват, че настроенията са се успокоили. Печалбите при Microsoft в удължената сесия набъбнаха поради резултати, надминаващи упованията, след вчерашния срив, провокиран от софтуерните компании.

Доларът е към най-високото си равнище от съвсем 2 години. Еврото поевтиня до най-ниското равнище от април 2017. Това става откакто Русия съобщи, че стопира доставките на газ за Полша и България. Цените на газа в Европа се повишиха, до момента в който вложителите преценят риска и други страни да понесат същия удар. Налице са паники поради по-нататъшен растеж на инфлацията и внезапното закъснение на стопанската система.

Петролът надвиши $102 за барел. Опасенията, че Фед ще тласне най-голямата международна стопанска система към криза, тормозят пазарите от цяла седмица на фона на забавената интензивност в Китай поради наложената строга карантина, съобщи bloombergtv.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР