Европейски пътища АД спечелиха делото срещу Министерство на енергетиката за

...
Европейски пътища АД спечелиха делото срещу Министерство на енергетиката за
Коментари Харесай

Обрат, Европейски пътища АД спечелиха делото за кариерата ...

" Европейски пътища " АД завоюваха делото против Министерство на енергетиката за затварянето на кариерата в Белащица. Магистратите от Административен съд -Пловдив анулираха акта на министъра на енергетиката за прекъсване действието на контракт от 04.09.2008г. за даване на концесия за рандеман на мрамор. Министерството на Теменужка Петкова е наказано да заплати 500 лв. на компанията разходи по делото.

Решението може да се апелира пред Върховен административен съд в 14-дневен период.

Казусът стигна до съда, откакто с писмо на министъра на енергетиката от 27 февруари м.г " Европейски пътища " са били известени, че в министерството са постъпили данни за издадени две наказателни постановления от РИОСВ-Пловдив за нарушение на екологичното законодателство.

На базата на това е разпоредено прекъсване контракта на " Европейски пътища " АД от 04.09.2008г. за даване на концесия за рандеман на подземни богатства-строителни материали-мрамори от находище „ Белащица.

Адвокатите на компанията обаче са обжалвали акта за прекъсване на контракта, като акцентират, че той е незаконосъобразен, предписан при неизяснена фактическа конюнктура и в нарушаване на процесуалните правила. Обясняват, че преди прекратяването на контракта административният орган е следвало да извърши инспекция, дали наказателните постановления, дали съображение за прекъсване на концесията, са в действие.

Кариерата на " Европейски пътища " АД над Белащица бе затворена дружно с тази на " Холсим кариерни материали " на 27 февруари м.г. Това стана след митинги на жителите на близките села. Те се оплакаха от прахуляк, звук и колосален трафик на камиони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР