Европейски журналисти напуснаха залата в Европейския парламент, в която се

...
Европейски журналисти напуснаха залата в Европейския парламент, в която се
Коментари Харесай

Журналисти бойкотираха пресконференция на Макрон

Европейски публицисти напуснаха залата в Европейския парламент, в която се очакваше френският президент Еманюел Макрон да даде конференция. Бойкотът на публицистите бе поради невъзможността да се задават въпроси, оповестява порталът France Info, представен от БГНЕС.

Макрон изнесе тирада в Европейския парламент, обрисувайки целите на френското председателство на Европейски Съюз за идващите шест месеца. След речта му трябваше да се организира конференция, само че нямаше опция да се задават въпроси.
Политико: Какво няма да каже Макрон пред Европейския парламент
Френският президент Еманюел Макрон обича да приказва за Европа. И в сряда, когато ще направи послание към Европейския парламент в Страс...
Прочети повече
" Пресконференцията, която трябваше да се състои след речта на Макрон в Европейския парламент, беше превърната в изказване без въпроси. В знак на митинг европейски публицисти напуснаха залата преди началото ", оповестява France Info, цитирайки своя сътрудник на мястото.

" След няколко часа очакване в Европейския парламент публицистите научават, че няма да има въпроси по време на конференцията на президента Макрон. Напуснахме стаята ", написа на страницата си в Twitter Лоик Синьор, сътрудник на CNews.

Той разгласява и видео, в което Макрон, разяснявайки обстановката, споделя, че към този момент е отговарял на въпроси на публицисти през декември за френското председателство на Европейския съюз.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР