Европейската централна банка (ЕЦБ) иска от австрийската Raiffeisen Bank International

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) иска от австрийската Raiffeisen Bank International
Коментари Харесай

Ройтерс: ЕЦБ изисква Raiffeisen Bank да напусне Русия

Европейската централна банка (ЕЦБ) желае от австрийската Raiffeisen Bank International да затвори бизнеса си в Русия , заяви Ройтерс, цитирайки петима осведомени с въпроса източници.

Натискът пристигна, откакто почитан американски чиновник по глобите изрази опасения по отношение на бизнеса на Raiffeisen Bank в Русия .

Raiffeisen Bank играе основна роля в съветската стопанска система, като съставлява към една четвърт от всички евро прехвърляния в страната , само че нейните интервенции повдигат въпроси, защото войната на Русия против Украйна се проточва.

" Помолихме банките да продължат да следят от близко бизнеса в Русия и, в идеалния случай, да понижат мащаба и да го понижат, доколкото е допустимо ", сподели представителят на ЕЦБ.

Но Raiffeisen Bank към момента не има намерение да показа подобен проект, схваща организацията. А някои.

Досега финансовата група изследва вероятностите за битие на своя бизнес в Русия, " в това число деликатно ръководено излизане " и е понижила кредитирането в страната.

Русия постоянно ще остане значима за Европа , сподели преди дни външният министър на Австрия Александър Шаленберг, като предизвести, че да се мисли противоположното е илюзия , цитира тоава думите му Ройтерс.

Шаленберг защити тоава втората по величина банка в страната, Raiffeisen Bank International, като сподели, че е безразсъдно да се сочи с пръст банка за правене на бизнес в Русия , до момента в който толкоз доста други западни компании вършат същото.

" Да мислим, че към този момент няма да има Русия и можем да се разделим с нея във всички области, е илюзия ", сподели Шаленберг пред Ройтерс, добавяйки, че макар че Австрия ще разхлаби връзките, това " не може да стане за една нощ ".
 Австрия отзова четирима съветски дипломати
Австрия отзова четирима съветски дипломати

Дипломатите имат една седмица да изоставен страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР