Европейската шампионка и бронзова медалистка от световното първенство по бокс

...
Европейската шампионка и бронзова медалистка от световното първенство по бокс
Коментари Харесай

Севда Асенова получи наградата си за №1 на октомври

Европейската шампионка и бронзова медалистка от международното състезание по бокс Севда Асенова бе определена за състезател №1 на месец октомври. Тя завоюва анкетата на Пресклуб „ България “ измежду спортните публицисти в страната. Признанието идва след златото, което Севда сграбчи на Европейското състезание в Будва, Черна гора. Тя ликува в категория до 48 кг.

Спортните публицисти отредиха първо място на Борислав Георгиев и в анкетата за най-хубав треньор през октомври. Специалистът е част от щаба на женския ни народен тим, под чието управление България зае трето място в отборното класиране на Европейското състезание.

„ Благодаря за това самопризнание. Много се веселя, тъй като за мен тази година е най-силната в цялата ми кариера. Постигнах страхотни триумфи, само че няма да спирам, а ще продължа да преследвам нови и през идната година. Не желая да се мятам авансово с изявления, виждам едно по едно. Първо е „ Странджа “, по-късно ще забележим дали ще подвигам категорията или не. Благодаря на управлението на федерацията, отпред с президента Красимир Инински, както и на моите треньори Борислав Георгиев и Съби Събев. Без тях нямаше нищо от това да е допустимо “, сподели Севда Асенова.

„ Тя е феномен. Севда към този момент 6 години играе със скъсани кръстни връзки на коляното. Не познавам друга такава боксьорка, която да се показва на толкоз високо равнище, с такива проблеми. Тя е образец за всяка една в залата, тъй като е всеотдайна и постоянно е максималист, желае даже повече, в сравнение с ние от нея “, сподели от своя страна Борислав Георгиев.

По обявата работи: Любомир Тодоров БНР подкасти: Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР