Европейската прокуратура в Палермо запорира активи и недвижими имоти на

...
Европейската прокуратура в Палермо запорира активи и недвижими имоти на
Коментари Харесай

Разследват измами за 320 000 лева с евросредства за земеделие в Италия

Европейската прокуратура в Палермо запорира активи и недвижими парцели на стойност над 320 000 евро в границите на следствие, извършено в Калабрия, за машинация, обвързвана с финансиране на селското стопанство.

Това излиза наяве от известие, оповестено в формалния уебсайт на Европейската прокуратура.

Според следствието трима обвинени са фалшифицирали заявления с погрешна информация за собствеността и владението на земи в провинция Кротоне (Калабрия), за да получат средства от Европейския съюз за земеделие.

Адвокатът му разгласи, че ще апелира присъдата

Един от обвинените е получил преди този момент възбрана от службата за битка с мафията от началника на префектурата на Кротоне, която и изключила това лице от опцията да получава обществено финансиране според наредбите на италианския Кодекс за битка с мафията.

Смята се, че обвинените са направили машинация с утежняващи виновността условия, с цел да получат средства от селскостопанските фондове на Европейски Съюз в размер на 320 000 евро в интервала 2015-2022 година

Европейската счете палата прави оценка напъните на България в битката с измамите

На 22 март тази година Командването на карабинерите за отбрана на селскостопанската продукция в Месина (Reparto Carabinieri per la Tutela Agroalimentare di Messina) е направило запор на активи и недвижими парцели на стойност над 320 000 евро, с цел да възвърне вредите, нанесени на бюджета на Европейски Съюз.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР