Европейската обиколка на легендарното дуо Dead Can Dance Europa-2022 стартира

...
Европейската обиколка на легендарното дуо Dead Can Dance Europa-2022 стартира
Коментари Харесай

Турнето на Dead Can Dance стартира днес, част от него е и София - 14 май, зала 1 на НДК |

Европейската обиколка на именитото дуо Dead Can Dance Europa-2022 започва от Глазгоу през днешния ден, 7 април. След няколко концерта във Англия, артистите потеглят към централна Европа - Франция, Люксембург, Германия, Холандия и т.н,. а след месец най-сетне ще ги посрещнем и на Балканския полуостров. На 14 май ги чакаме с неспокойствие в зала 1 на НДК, София.

След две години ограничавания в провеждането на концерти онлайн, ползата към турнето е в действителност огромен - за много от локациите билетите са разпродадени седмици преди провеждането им. За шоуто им в София към момента могат да бъдат открити

Завръщането на магнетичния тандем Брендан Пери и Лиса Джерард в България ще бъде с пълнокръвна група музиканти от 7 индивида. Формацията ще извършва композициите от цялата си забележителна кариера в нови аранжименти:

“За пръв път в живота ми се случва да насоча вниманието си за толкоз дълъг интервал върху това по какъв начин да наподобяват концертите на групата, знаейки че тази година ще можем да се завърнем на сцената и да представим тази музика онлайн. Въпреки че през 2019 година В Пловдив се получи в действителност добър театър, новите ни концерти ще бъдат от доста по-висока класа. В момента сме доста по-добри. На идното турне ще свирим като хорова група, в хорова естетика. Досега сме го правили единствено за обособени песни, а този път най-малко половината от нашия сет ще бъде хорово осъществяване. Ще изпълняваме остаряла музика, само че по нов метод, с акцент върху пеенето. Мисля, че ще ви влияе в действителност мощно ”, разкри неотдавна Брендън При пред Краси Москов в изявление за Z-Rock.

В нова светлина ще чуем и забележим композиции, трансформирали се в химни на три десетилетия, обичани класики от албуми като The Serpent’s Egg (4AD, 1988), Aion (4AD, 1990) и Into The Labyrinth (4AD, 1993), както и излезлите през това хилядолетие Anastasis (2012) и Dyonisus (2018).

Шотландската певица, музикант и текстописец Астрид Уилямсън ще съпровожда Dead Can Dance по време на множеството дати от турнето. Тя ще открие и огромния им концерт в зала 1 на НДК на 14 май

Астрид Уилямсън става известна през 90-те с групата си Goya Dress. Първият им албум Rooms е продуциран от Джон Кейл, а към днешна дата тя има издадени още осем студийни албума, в това число класическата творба Requiem & Gallipoli. В София Уилямсън ще показа настоящия си албум Into The Mountain, публикуван единствено преди няколко месеца. Класически пианист и композитор, надарен вокалист, музикант и създател, тя има в актива си колаборации с редица реализатори, сред които Джон Кейл, Джони Мар и Бърнард Съмнър (като част от Electronic), Артър Бейкър, Stereophonics, Лео Ейбрахамс, създателят на This Mortal Coil/Hope Blister Иво Уотс-Ръсел и Лиса Джерард.

Присъединете се към формалното фейсбук събитие
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР