Европейската народна партия (ЕНП) остава най-голямата политическа сила в новия

...
Европейската народна партия (ЕНП) остава най-голямата политическа сила в новия
Коментари Харесай

ЕНП ще има 178 евродепутати в новия ЕП и остава най-голямата политическа сила

Европейската национална партия (ЕНП) остава най-голямата политическа мощ в новия Европейски парламент със 178 евродепутати, сочат планирани резултати на Екологичен потенциал.

Втора остава групата на „ Социалисти&Демократи “ със 147 места. На трето място излиза Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) – 101. На четвърто е групата на Зелените/Европейски свободен алианс със 70 депутати в новия Екологичен потенциал. Резултатите демонстрират забележителен спад за обичайна десница и левица за сметка на либерали и Зелени. Групата на Европейските консерватори и реформисти, която бе трета по мощ в предходния Екологичен потенциал, към този момент е пета с 60 евродепутати.

Веднага по-късно се подреждат двете евроскептични групи, които бележат по-добър резултат – „ Европа на нациите и свободите “ – 57 евродепутати спрямо 36 до момента и „ Европа на свободата и директната народна власт “- 56 при 42 до момента.

Лидерката на немския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи в това време, че ЕНП е най-голямата група в Европарламента и нейният претендент Манфред Вебер би трябвало да бъде идващият ръководител на Европейската комисия, съобщи БНР.

51 на 100 от жителите на Европейски Съюз са упражнили правото си на глас, заяви Жауме Дух, представител на Европейския парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР