Европейската народна партия/ЕНП/ избра за втори път българския евродепутат от

...
Европейската народна партия/ЕНП/ избра за втори път българския евродепутат от
Коментари Харесай

Андрей Новаков е преизбран за координатор в Регионалната комисия на Европарламента

Европейската национална партия/ЕНП/ избра за повторно българския евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков за координатор в Комисията по районно развиване на Европейския парламент. Позицията на координатор е основна, тъй като той дава отговор директно за линията на политическата група в съответната сфера и следи нейните цели да бъдат предпазени във всяко законодателно предложение.

Комисията по районно развиване е една от най-многобройните в Европейския парламент и включва 82-ма представители от всички политически групи. Тя има отношение към тематики и проблеми от основно значение за България, измежду които  разпоредбите и изискванията за ръководство на средствата от Европейски Съюз, обмисляне и ръководство на вложенията в районно развиване и териториално доближаване, отделянето на средства за незабавно превъзмогване на отрицателните последствия от коронавирус пандемията /REACT-EU/ и Фонда за обективен преход към въглеродно-неутрална стопанска система.

По предписание политическите групи дефинират свои координатори във всяка парламентарна комисия. Това са депутати с опит, които се употребяват с доверието на своите сътрудници и на процедура са „ посланици “ на политическото семейство в съответната комисия. Заедно с другите координатори, избрани от останалите политически групи, те вземат решение голям брой въпроси от политически и механически темперамент, в това число за активизирането на съответната група при значими гласувания и избора на вносители на законодателни оферти и др. 

Андрей Новаков е член на Екологичен потенциал за втори следващ мандат. Той е избиран поредно в шест следващи години да съставлява Европейския парламент в договарянията за годишния бюджет на Европейски Съюз. Освен координатор в Комисията по районно развиване, той взе участие в още три парламентарни комисии - Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по превоз и туризъм /TRAN/, и Комисията по бюджетен надзор /CONT/.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР