Европейската мрежа на жените лидери, която включва над 300 жени

...
Европейската мрежа на жените лидери, която включва над 300 жени
Коментари Харесай

Европейската мрежа на жените лидери подкрепи водача на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел

Европейската мрежа на дамите водачи, която включва над 300 дами на високо равнище в частни, публични и университетски области от 24 европейски страни изпрати публично писмо за поддръжка до лидера на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за членове на Европейския парламент и сегашен комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Благодарение на другите начинания, които сте подхванали, като да вземем за пример европейските дами в цифровата мрежа, Вие поставяте в центъра на вниманието предприемаческия капацитет на дамите като мениджъри, учени, бизнесмени на високо ниво и в започващите предприятия”, се показва в писмото за поддръжка.

Европейската мрежа на дамите водачи включва дами от разнообразни националности на високи мениджърски позиции в мощни европейски и международни компании като Microsoft, Orange, Lenovo, FIPRA и други Сред членовете на организацията са още мениджъри на основни позиции в европейските институции.

Ето и какво написа в писмото:

"Уважаема госпожо Комисар,

За мен е наслаждение да се обърна към Вас с това писмо за поддръжка и самопризнание за работата Ви в интерес на дамите в цифровия, софтуерния, аудио-визуалния и бизнес бранша.

За нас е чест да работим дружно с Вас, по-специално във връзка на 4-тото издание на програмата Women Talent Pool, за което общително приехте да се организира под Вашия патронаж. За нас беше наслада да Ви приветстваме на формалното разкриване на програмата на 15 март 2018г. в Париж и откровено имаме вяра, че присъединяване Ви в нашите действия изпрати мощен сигнал за поощряване на всички дами водачи в нашата мрежа.

Бихме желали също по този начин да Ви благодарим за многото съответни и позитивни стъпки след встъпването Ви в служба и за тактиката за дами в региона на цифровите технологии, като се стартира с акцията „ No Women No Panel European ", към която се присъединихме още в самото начало. Всъщност това е едно от най-големите ни достижения в посока промотиране на скъпия принос на дамите в необятен набор от области, в това число тези, които обичайно се смятат за непокътнати за мъжете.

През 2018 година, с помощта на Вашата акция Women in Digital scoreboard, за първи път в Европа беше дадена изясненост по отношение на компликациите и по-доброто схващане на главните проблеми за цялостното включване на дамите в бранша и нуждата от дейности. Заедно с Вас ние сме твърдо уверени, че висшите ръководители би трябвало да се ангажират в цялостна степен да извърнат обстановката, тъй като посредством лидерската им позиция ние можем да реализираме същинска смяна в предприемаческата просвета. С оглед на това за нас беше чест да подкрепим Декларацията на изпълнителните шефове за един по-приобщаващ европейски дигитален бранш, направен по Ваша самодейност, който се радваме, че подписахме по време на конференцията Digital4Her, извършена през юни 2018 година Както споменахте по време на церемонията по подписването на декларацията, не можем да си позволим да подминем гения и приноса на дамите.

Благодарение на другите начинания, които сте подхванали, като да вземем за пример европейските дами в цифровата мрежа, Вие поставяте в центъра на вниманието предприемаческия капацитет на дамите като мениджъри, учени, бизнесмени на високо ниво и в започващите предприятия.

Госпожо Габриел, откровено се надяваме, че всички начинания, които сте предложили с присъединяване на дамите в тактиката за цифровите технологии, ще продължат по време на идващия мандат на Европейската комисия.

С почитание,

Thima Samman ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР