Европейската космическа агенция - ESA отложи старта на тригодишна мисия ...

Европейската космическа агенция - ESA отложи старта на тригодишна мисия

ESA отложи изстрелването на мисия за изучаване на екзопланети в други системи

Европейската галактическа организация - ESA отсрочи старта на тригодишна задача за проучване на планети в други слънчеви системи по-малко от час преди изстрелването, оповестява АП.

Европейската галактическа организация разгласи, че изстрелването от Куру, Френска Гвиана, на задачата Characterising ExOPlanets Satellite или CHEOPS, ще се забави с минимум един ден .

Научният шеф на ESA Гюнтер Хасингер разяснява, че " софтуерна неточност в горния стадий на Фрегат " на ракетата " Союз " е причина за отлагането .

" С тази комплицирана задача няма да поемаме никакви опасности ", добави той, като прикани хората по едно и също време да " стискат палци на следващия ден ".
 Европейската галактическа организация приготвя разчистване на галактически отпадък
Европейската галактическа организация приготвя разчистване на галактически отпадък

Искат да отстранен 3000 неработещи спътника, нов пазар за обслужване в орбита

Мисията ще се концентрира върху 100 от откритите до момента повече от 4000 планети , дефинират вероятността за планета, сходна на Земята, способна да поддържа живот, съобщи пред АП швейцарският астроном и притежател на Нобеловата премия Дидие Келоз.

" Ние сме една планетна система измежду доста. Всичко е обвързвано с нашето място във Вселената и ние се опитваме да го разберем ", изяснява той.

Космически телескоп ще проучва плътността и радиусите на екзопланетите и ще дефинира дали те имат атмосфера , разяснява Келоз и добави, че " ние не знаем нищо, като се изключи че те са там ".

Веднъж подложен, телескопът ще се концентрира върху ярки звезди, с цел да дефинира размера на екзопланетите, до момента в който минават пред своята звезда.
 Съвместна задача на NASA и ESA ще донесе проби от Марс на Земята
Съвместна задача на NASA и ESA ще донесе проби от Марс на Земята

Първото в двете посоки марсианско странствуване в историята…

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg