Европейската космическа агенция /ЕКА/ набира нови астронавти единадесет години след

...
Европейската космическа агенция /ЕКА/ набира нови астронавти единадесет години след
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция набира нови астронавти

Европейската галактическа организация /ЕКА/ набира нови астронавти единадесет години след последния сходен конкурс. Този понеделник европейската организация разгласи, че желаят да приготвят сред четири и шест нови астронавти, най-вече дами, оповестява „ Евронюз ".

Кампанията ще стартира на 31 март и ще продължи до 28 май. Целта на организацията е да предприеме „ същинска промяна на поколенията ", както е конкретизирано в изказването. След като интервалът на показване на кандидатури приключи ще стартира развой на асортимент на шест етапи и се чака да завърши през октомври 2022 година

Генералният шеф на ЕКА Ян Вьорнер от Германия разгласи, че Европа е центърът на галактическите проучвания. " Европа заема своето място в центъра на галактическите проучвания. За да отидем по-далеч от всеки път, би трябвало да разтеглим погледа си, както в никакъв случай до момента. Този развой на набиране е първата стъпка към това ", споделя Вьорнер

Фокусът на кандидатурите ще бъде ориентиран към дамите, защото ЕКА желае да разшири половото многообразие измежду космонавтите. Изявлението продължава, че задачата ще бъде да работим с други космонавти от европейската организация, които да бъдат от значително значение в „ новата епоха на галактическите проучвания.

Европейската галактическа организация е учредена през 1975 година с присъединяване на 10 европейски страни, през днешния ден има 22 страни. От 1978 година, три години след основаването на ЕКА, има единствено три процеса на асортимент.

Последният е през 2009 година, когато през май същата година са определени седемте космонавти, които в този момент работят. Те са шест мъже и една жена от Дания, Германия, Франция, Италия и Англия.

Четири месеца по-късно, през септември, шестима от тези астронавти започнаха главното си образование, защото седмият, германецът Матиас Маурер, се причисли през юли 2015 година Оттогава няма други назначения в ЕКА. Въпреки това, ще би трябвало да изчакаме, защото това ще бъде идващият 16 февруари, когато организацията ще даде повече детайлности за новата акция за набиране на галактически средства.

Седалището на европейските астронавти е в немския град Кьолн. Според EКA претендентите би трябвало да имат научни знания и показва, че идеалната възраст е сред 27 и 37 години. Кандидатите би трябвало да знаят британски и по време на образованието си ще учат и съветски език, вторият формален език на Международната галактическа станция.

„ Разнообразието в EКA не би трябвало да се отнася единствено за произхода, възрастта, образованието или пола на нашите астронавти, може би и за физическите увреждания ", добави шефът на EКA за проучване на хората и роботиката Дейвид Паркър, който ще започва за тази цел „ Проект за жизненост на парастронавтите " ", което не беше конкретизирано в елементи.

Новите космонавти на Европейската галактическа организация ще се обединят с актуалните астронавти на ЕКА, както обясниха източници на „ Евронюз ". Сред тях Лука Пармитано, който е сътрудник на тази станция по време на задачата си в Международната галактическа станция.

Сред приключенията, които Пармитано излъчи за „ Евронюз " има исторически моменти като първата извънкорабна активност в открития космос на две дами на МКС или обяснението по какъв начин микрогравитацията въздейства върху човешкото тяло.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР