Европейската космическа агенция (ЕКА) излъчи на живо в петък изображения

...
Европейската космическа агенция (ЕКА) излъчи на живо в петък изображения
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция излъчи първото пряко предаване от Марс

Европейската галактическа организация (ЕКА) излъчи онлайн в петък изображения на Марс, направени в действително време от сондата " Марс Експрес ", заяви Асошиейтед прес.

 

Запис е публикуван на формалния канал на ЕКА в ЮТюб.

 

Общото време на лъчение беше към един час. Снимките на Червената планета се променяха почти на 50 секунди. Предаването беше прекъсвано на моменти от мощен дъжд на мястото, където е приемателната антена в Испания.

 

Първите фрагменти демонстрираха към една трета от Марс, който последователно ставаше все по-голям, а по-късно стартира да се смалява, до момента в който галактическия уред обикаляше към планетата.

 

" Ако в този момент бяхте на апарата " Марс Експрес "... щяхте да виждате това ", сподели инж. Саймън Ууд от задачата.  " Обикновено не получаваме облици по този метод.

 

Снимки и други данни нормално се съхраняват от галактическия уред и по-късно се предават до Земята, когато антената му може да бъде ориентирана към нас, изясни Ууд.

 

" Днес честваме 20-ата годишнина от задачата " Марс Експрес " и по отношение на това даваме опция на всеки да се приближи до тази планета допустимо най-близо ", се споделя в прес известието на ЕКА.

 

Предадените на земята фотоси са направени в действително време от камера, инсталирана на сондата " Марс Експрес ". Изображенията на планетата се появиха с към 17 минути забавяне. Това е времето, належащо на сигнала да измине дистанцията от сондата до Земята.

 

Европейската сонда " Марс Експрес " беше изстреляна от космодрума Байконур през юни 2003 година и доближи Марс на 3 декември 2003 година Тя достави на планетата спускаемия уред " Бийгъл 2 ", който беше загубен в последния стадий от кацането.

 

По време на работата си в орбита " Марс Експрес " прави доста фотоси на повърхността на Марс, открива огромни ресурси от лед и евентуални следи от течна вода под полярните ледени шапки на четвъртата планета в Слънчевата система.

 

Кадри в съвсем действително време от такова огромно разстояние са " много редки ", изясни ЕКА. На живо е излъчено стъпването на астронавти на Луната преди повече от 50 години, а по-скоро и по какъв начин галактически уред се блъска ориентирано в Луната и метеорит.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР