Европейската космическа агенция вероятно ще одобри тригодишно проучване на възможността за ...

Европейската космическа агенция вероятно ще одобри тригодишно проучване на възможността за

Според проучване, соларни ферми в Космоса ще произвеждат електроенергия

Европейската галактическа агенция вероятно ще утвърди тригодишно изследване на опцията за създаване на   соларни ферми в Космоса с цел произвеждане на електрическа енергия, заяви Би Би Си.

Министрите на научните проучвания ще обсъдят концепцията на среща в Париж, така като самодейността " Соларис " ще бъде първата, която ще постави основите на на практика проект за създаване на космическа система за произвеждане на възобновима енергия, заяви тя.

По време на срещата ще бъде взето решение за бюджета на идващия стадий от проектите на ЕКА за проучване на космоса, наблюдаване на околната среда, както и за връзки.

Генералният шеф на ЕКА Йозеф Ашбахер заяви, че съгласно него слънчевата енергия от космоса може да бъде от " голяма " изгода за справяне с бъдещия дефицит на енергия.

" Наистина би трябвало да се превърнем във въглеродно неутрални икономики и, затова, да променим метода, по който произвеждаме енергия, и изключително да понижим частта на изкопаемите горива в нашето произвеждане на енергия ", добави той.

" Това би било безусловно фантастично ", сподели Ашбахер, така като би решило доста проблеми в това отношение.
Агенцията търси средства от страните членки за изследователската стратегия " Соларис ", с цел да ревизира дали тези разработки значат, че е допустимо да се създаде в космоса енергия от слънчева светлина, която да е задоволително надеждна и евтина, с цел да стане стопански жизнеспособна.
Прочетете още

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg