Европейската конфедерация по волейбол (CEV) обяви нов формат на Шампионската

...
Европейската конфедерация по волейбол (CEV) обяви нов формат на Шампионската
Коментари Харесай

Шампионската лига с нов формат

Европейската конфедерация по волейбол (CEV) разгласи нов формат на Шампионската лига през сезон 2020/2021. Публикуването му породи доста и разнообразни мнения - множеството отрицателни. Причината - с цел да се класира даден тим за груповата фаза, би трябвало да играе 12 мача, не както досега - 4 до 6 мача.
18 отбора ще се борят за две места в главната част на шампионата. В първи кръг тимовете ще бъдат разграничени в шест групи, всяка от които включва три тима - всеки ще провежда един шампионат на личен терен. Победителите от всяка група ще преминат към идващия кръг - там шестте тима ще бъдат разпределени в две групи по три и още веднъж всеки тим ще провежда шампионат вкъщи. Победителите в групите ще преминат към четвъртия кръг на шампионата.

Съставът на групите от първи кръг ще стане явен след тегленето на жребия, което ще се организира на 21 август в Люксембург, когато ще бъде изтеглен и жребият за главната групова фаза. Първият кръг ще стартира на 22-24 септември с първия от три шампионата във всяка група.



В женската конкуренция три, а не два тима ще преминат от предварителните кръгове до груповата фаза, с цел да се съберат нужните 20 клуба. Следователно 12 отбора ще се борят в два кръга, с поредност от семейства и гостувания. В първия кръг вземат участие 12 тима - шестимата спечелили минават във втория кръг, където три отбора ще вземат билетите.



В понеделник CEV ще организира онлайн среща с тимовете, които сигурно ще имат доста въпроси и оферти - най-вероятно за понижаване на броя на мачовете и полетите.

„ Ако вследствие на отхвърли на един или няколко клуба да вземат участие в груповата фаза на шампионата, се появят свободни места, тогава те ще бъдат запълнени от други клубове измежду участниците в квалификацията “, оповестиха по-рано от конфедерацията.

В груповата фаза 20 тима ще бъдат разграничени в пет групи, в които ще играят в два кръга. След това ще се изиграят четвъртфиналите, полуфиналите и суперфиналът в Берлин.

Урна 1: Кучине Лубе, Чивитанова (Италия), ЗАКСА, Кенджежин-Кожле (Полша), Лео Шуус Модена (Италия), Зенит, Казан (Русия), Локомотив, Новосибирск (Русия).

Урна 2: Верва, Варшава (Полша), Аркас Спор, Измир (Турция), Фридрихсхафен (Германия), Берлин Рисайклинг Волейс (Германия), Фенербахче Опет (Турция).

Урна 3: Линдеман Аалст (Белгия), Тур (Франция), АХ Волей Любляна (Словения), Карловарско (Чехия), КНАК Рьозеларе (Белгия).

Урна 4: Сър Сикома Монини, Перуджа (Италия), СКРА Белхатов (Полша), Кузбас, Кемерово (Русия) + двата клуба от квалификациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР