Европейската комисия започва собствена кампания срещу злоупотребите с еврофондове, стана

...
Европейската комисия започва собствена кампания срещу злоупотребите с еврофондове, стана
Коментари Харесай

ЕК издига инициатива Да спрем измамите и злоупотребите с фондовете на ЕС

Европейската комисия стартира лична акция против злоупотребите с еврофондове, стана ясно от нейно публично известие. Европейска комисия ще записва европейска гражданска самодейност " Да спрем измамите и злоупотребите с фондовете на Европейски Съюз ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението за самодейността е взето през днешния ден и е апел за използване на засилени инспекции и по-строги санкции на страните от Европейски Съюз, които не вземат участие в Европейската прокуратура.

От 27 септември стартира едногодишен период, в който уредниците могат да събират подписи в поддръжка на самодейността. Ако за една година самодейността получи един милион гласа в поддръжка от поддръжници от минимум седем страни от Европейски Съюз, комисията ще би трябвало да предприеме деяние в период от три месеца. В известието се прецизира още, че комисията може да реши да не предприеме дейности, само че би трябвало да се обоснове.

Европейските цивилен начинания са опция хората да дефинират тематиките от дневния ред на Европейски Съюз. След като бъде публично записана, дадена европейска гражданска самодейност разрешава един милион жители от най-малко една четвърт от страните в Европейски Съюз да приканят Европейска комисия да предложи законодателство в областите, в които има пълномощия.

Предвижда се европейската прокуратура да проверява закононарушения с бюджета на Европейски Съюз, както и закононарушения, свързани с тероризъм. Не всички страни от Европейски Съюз вземат участие в тази конструкция, само че всички имат правото да се причислят. Досега в прокуратурата са се присъединили 22 страни - Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Естония, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Холандия и Малта.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР