Европейската комисия започва 4-месечно разследване срещу германския телекомуникационен оператор Deutsche

...
Европейската комисия започва 4-месечно разследване срещу германския телекомуникационен оператор Deutsche
Коментари Харесай

Европейската комисия проверява сделка на Deutsche Telekom

Европейската комисия стартира 4-месечно следствие против немския телекомуникационен оператор Deutsche Telekom. Причината е офертата на немската компания да купи холандския бизнес на шведския телеком Tele2, която може да понижи конкуренцията в страната, оповестяват източници на Reuters.

Ходът акцентира твърдата политика на Брюксел против телекомите поради намаляването на конкуренцията на някои европейски пазари, поради което потребителите могат да бъдат наранени от по-високи сметки.

Европейските регулатори към този момент провали проектите на TeliaSonera и Telenor за обединение на бизнеса им в Дания през 2015 година Година по-късно те блокираха офертата на CK Hutchison Holdings за обединение на дъщерното му сдружение Three UK с О2, само че по-късно разреши на Hutchison да съчетае италианската си мобилна мрежа с тази на Vimpelcom, откакто фирмите дадоха обещание обилни отстъпки.

Телекомуникационните оператори приканиха Комисията да насочи по-широк взор върху промишлеността и да не се концентрира единствено върху броя на телекомите на даден пазар. Регулаторите настояват, че по-мека позиция може да бъде оправдана от трансграничните сливания.

Deutsche Telekom желае да купи холандските активи на Tele2 и да ги комбинира с T-Mobile Nederland, което да му разреши да се конкурира с локалните съперници KPN и Ziggo. T-Mobile Nederland и Tele2 са третият и четвъртият по величина състезател в Холандия след KPN и Ziggo.

KPN държи 43% дял от холандския пазар в края на 2017 година, Ziggo - 30.5%, T-Mobile Nederland - 21%, а делът на Tele2 е нищожен. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР