Европейската комисия вече е открила наказателна процедура срещу страната ни

...
Европейската комисия вече е открила наказателна процедура срещу страната ни
Коментари Харесай

Хоризонт: ЕК откри наказателна процедура срещу България

Европейската комисия към този момент е разкрила наказателна процедура против страната ни за неспазване на директивата за битовите отпадъчни води. Това сподели пред „ Хоризонт “ инж. Димитър Куманов от Сдружение Риболовен клуб “Балканка ”.   

Наказателната процедура е за това, че не сме построили на доста места пречиствателни станции. Ние към този момент пуснахме тъжба до Главна дирекция „ Околна среда “ на Европейска комисия и имаме и регистриран входящ номер и тепърва ще ги срещаме пък какво се случва с настоящите пречиствателни станции “, разясни Куманов в предаването „ Преди всички “.

От сдружението са почнали да уведомяват европейски банки, финансирали бизнеси у нас, които замърсяват, „ по какъв начин се харчат техните пари “, заяви Димитър Куманов и цитира като образци проблеми в Пещера и в Старосел, предизвикала замърсяване на две реки.

Предвидените в законодателството санкции Куманов дефинира като „ извънредно смешни “, а европейското законодателство споделя, че би трябвало да са ефикасни, пропорционални на нанесените вреди и обезсърчаващи нарушителите, посочи инж. Димитър Куманов. „ Тук, у нас, на всеки му е по-изгодно да си изхвърли отровите и да заплати санкция, в случай че го заловен. “ Едни хора ги хващат по-лесно, а други не, добави той.

Варненското езеро, крайбрежията на Янтра, Старосел, Поморие – общото сред тези места са сигналите за умряла риба от последните дни и седмици. Това не са всички места на замърсявания, за които бяха подадени сигнали.

От Нова година насам случаите на замърсявания стават лавинообразни, счита инж. Куманов. Особено по време на изключителното състояние, когато по думите му и екоинспекторите, и рибарите са били блокирани „ да вървят по реки и язовири да следят какво се случва, напряко е ужасяващо “.

Една част от проблемите ги основават пречиствателните станции за отпадни води, а другата част са промишлени замърсявания, уточни Димитър Куманов.

„ Ако погледнем какво се случва с битовите отпадъчни води в България – там е нещо извънредно. На доста места се построиха пречиствателни станции, канализации,  финансирани от Европейския съюз, и една част от тия пречиствателни станции и уреди не работят изобщо. “

На доста от тези места се икономисват пари за ток и реактиви, които да пречистват водите, твърди Куманов. От „ Балканка “ неведнъж подават сигнали до „ Басейнова дирекция “, а отпадни води не престават да се изливат в реките, посочи той.

Скъсаният тръбопровод, обвързван с умрялата риба край Варненското езеро, идва от пречиствателната станция в село Тополи. „ Големият въпрос, който не видях никой да го задава е, каква е тази вода (имаше подводни клипове - то излиза кафяво нещо от тръбата, скъсаната), която сякаш е пречистена, а пък аргументи това? “

Другият въпрос съгласно Куманов е „ какво вършим с тия тонове умряла риба “, които биха провокирали спомагателна екологична злополука като се разложат.

Куманов вижда един от изходите за безводието в избрани региони на страната в това да се прекратят потреблението на питейна вода за промишлени цели и кражбите на вода. Напоследък съгласно него става отчетлива схемата хората да бъдат оставени без вода, а по-късно се предлага построяването на нови водопроводи и язовири, което ще коства пари на данъкоплатците . „ Това е идната златна кокошка за корупционните схеми в тая страна “, разяснява той.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР