Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки.

...
Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки.
Коментари Харесай

ЕК ни върна плана за земеделието с 200 забележки

Европейската комисия върна Стратегическия проект на България с 200 забележки. Това разгласи пред БНР заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, представен от БНР.

" Стратегическият проект е документът, на чиято база в идващите години българското земеделие и селските райони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, по тази причина той е доста значим и като за първи път тези пари би трябвало да реализират едни цели, които са общоевропейски цели, т.е. към този момент ще би трябвало да реализираме съответни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава ", разяснява и Светлана Боянова от Института за агростратегии и нововъведения.

Тя също удостовери, че страната ни е получила 200 забелжки, само че и акцентира, че това не е толкоз ужасно и че има страни с по 400 такива.

" Това не значи, че доста сме се объркали. Варират забележките на комисията. "

Председателката на Института счита и че България не би трябвало да приказва за " асимилиране " на тези средства, тъй като те били " за реализиране на съответна цел.

" В случая е са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия аргумент на фермерите, с запазване на околната среда, до момента в който се прави земеделско произвеждане, със обществения живот в селските региони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за реализиране на съответни резултати ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР