Европейската комисия ще представи във вторник докладите за България и

...
Европейската комисия ще представи във вторник докладите за България и
Коментари Харесай

Докладът на ЕК ще бъде публикуван преди вота за Иван Гешев

Европейската комисия ще показа във вторник отчетите за България и Румъния, заяви представител на комисията в понеделник. Политическата конспирация е дали комисията " Юнкер " ще предложи преустановяване на наблюдението върху двете страни, което бе въведено с приемането им за членове на Европейски Съюз преди 12 години. Дори сходна рекомендация да бъде отправена, последната дума ще е на Европейския съвет.

Европейската комисия отхвърля да даде информация в задатък дали ще предложи преустановяване на наблюдението. При всички положения отчетът ще се трансформира в част от политическия спор в България в четвъртък, за когато е планувано гласуването на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор.

Правосъдният министър Данаил Кирилов разгласи през лятото, че ще си подаде оставката при отрицателен резултат за България в европейския отчет.

Дори и да се стигне до отпадане на наблюдението върху София и Букурещ, то най-вероятно ще бъде сменено с различен тип мониторинг. Бъдещият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен упорства за въвеждане на общо наблюдаване за върховенството на закона и свободата на медиите, който да обхване всички страни от Европейски Съюз.

Целта е да се ускори натискът върху Полша и Унгария, само че в това време да не се изпускат от надзор Румъния и България. Бъдещият мониторинг може да бъде привързан и с достъпа до европейско финансиране, както предложи актуалната Европейска комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР