Европейската комисия ще представи в четвъртък законодателно предложение за универсално

...
Европейската комисия ще представи в четвъртък законодателно предложение за универсално
Коментари Харесай

ЕС създава универсално зарядно напук на Apple

Европейската комисия ще показа в четвъртък законодателно предложение за универсално зарядно устройство за мобилни телефони, таблети и слушалки, заяви Reuters, базирайки се на осведомен източник. Тази стъпка евентуално ще засегне производителя на iPhone Apple повече, в сравнение с неговите съперници.

Обсъждането на законопроекта ще стартира на 23 септември. Европейският съюз упорства повече от 10 години да се одобри стандарт за зарядно устройство USB-C. Според европейските служители, то ще способства за намаляването на електронните боклуци и ще бъде комфортно за потребителите.



Ако по-голямата част от производителите на устройствата Android употребяват USB-C, при положение, че законът бъде признат, Apple ще би трябвало да се откаже от своето зарядно Lightning. Последното на процедура е отстранено от таблетите iPad, само че остава без конкуренция за iPhone.

От компания Apple са на мнение, че сходна наредба ще навреди на бранша. Тя освен ще забави нововъведенията и ще сътвори спомагателни електронни боклуци, само че и ще раздразни потребителите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР