Европейската комисия ще представи новия доклад за върховенството на закона

...
Европейската комисия ще представи новия доклад за върховенството на закона
Коментари Харесай

ЕК ще представи новия доклад за върховенството на закона през юли

Европейската комисия ще показа новия отчет за върховенството на закона в Европейски Съюз през юли, заяви през днешния ден пред Европейския парламент в Брюксел зам.-председателката на Европейската комисия Вера Юрова.

При правенето на тазгодишния отчет Европейска комисия се старае да увеличи прозрачността, обвързвана с употребяваните източници на информация, означи Юрова. Тя посочи, че се планува да бъде регистрирано осъществяването на отправените рекомендации, откакто предходната година комисията за пръв път насочи експлицитни насоки към страните в Европейски Съюз.

По-късно през днешния ден Екологичен потенциал ще гласоподава резолюция, като се планува да призове Европейска комисия да следи от близко положението на медиите и да подхваща следващи дейности по отправените рекомендации " посредством подобаващи политически и правни ограничения ". В оферти текст се регистрира, че заканите против публицистите ще продължат, до момента в който институциите не могат или не желаят да преследват разкриваната от медиите корупция. Допълва се, че за жалост независимостта на правораздаването в някои страни от Европейски Съюз е повлияна от политизиране.

В проекторезолюцията е насочен апел Еврокомисията да слага ясни периоди за използване на рекомендациите и да показва последствията при положение на несъблюдение. Очаква се евродепутатите настоятелно да призоват Европейска комисия да предприеме съответните дейности, изключително когато държавните управления не демонстрират предпочитание да съблюдават рекомендациите. Предвижда се те да изразят страдание, че отчетът не регистрира ясно като умишлен развой отстъплението от правилата на правовата страна в няколко страни от Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР