Европейската комисия ще предприеме първата стъпка в правното оспорване на

...
Европейската комисия ще предприеме първата стъпка в правното оспорване на
Коментари Харесай

Брюксел ще предприеме правни стъпки срещу полския закон за руското влияние

Европейската комисия ще предприеме първата стъпка в правното оборване на за непозволено съветско въздействие, който съгласно критиците може да докара до възбрана за опозиционни политици да заемат обществени длъжности, съобщи " Ройтерс ".

Говорител на Комисията сподели в сряда, че публично уведомително писмо ще бъде изпратено до Варшава в четвъртък.

Полският министър по въпросите на Европейски Съюз Шимон Шинковски вел Сек отговори на този ход, като съобщи в туит, че задачата на закона е в Полша и Европа и че демократичните народи и институции би трябвало да се обединят към него.

" Спокойно ще предоставим правните и в действителност причини по този случай, откакто се срещнем със подозренията на Европейската комисия ", написа той.

 План за комисия за следствие на съветското въздействие в Полша буди боязън от лов на вещици План за комисия за следствие на съветското въздействие в Полша буди боязън от лов на вещици

Съединени американски щати също показаха угриженост за закона, който ще разреши на комисия да проверява дали опозиционни партии са разрешили Полша да бъде прекалено повлияна от Русия.

Либералната партия " Гражданска платформа ", на власт от 2007 година до 2015 година, твърди, че той има за цел да унищожи поддръжката за нейния водач и някогашен министър председател Доналд Туск преди националните избори, планувани за октомври или ноември.

Президентът на Полша Анджей Дуда сподели в петък, че в закона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР