Европейската комисия ще предприеме мерки за защита не европейската индустрия,

...
Европейската комисия ще предприеме мерки за защита не европейската индустрия,
Коментари Харесай

Тимерманс увери: ЕК ще предприеме мерки за защита на европейската индустрия, ако САЩ въведат вносни мита за стомана и алуминий


Европейската комисия ще предприеме ограничения за отбрана не европейската промишленост, в случай че Съединени американски щати вкарат вносни мита за стоманата и алуминия. Това съобщи във вторник първият заместник-председател на Европейска комисия Франс Тимерманс в изявление за Europe1.

“Ако Съединени американски щати вкарат протекционистични ограничения, то Европейският съюз ще отбрани своята промишленост по симетричен метод “, сподели той. „ От наша страна, това е ясно обръщение отправено към Вашингтон – да не вършат това. Но в случай че въпреки всичко бъде осъществено, ние ще реагираме “, сподели Тимерманс.
Той означи, че „ Европейска комисия ще работи бързо и уверено “.

През предишния четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че през тази седмица Съединени американски щати ще вкарат вносни мита за стоманата и алуминия – 25 % и 10 % надлежно за всички страни, осъществяващи импорт на тази продукция.
Министърът на финансите на Франция Брюно Ле Мер, това е недопустимо, а и ще окаже огромно въздействие върху европейската стопанска система и в частност, върху френските компании. Според него от една комерсиална война ще има „ единствено губещи “.

Правигелството на Германия също се разгласи срещу сходни ограничения от страна на Съединени американски щати, отбелязвайки, че сходни дейности ще обиден доста немските експортьори.

Световната комерсиална организация (СТО) също реагира още на 2 март, като изрази безпокойствие във връзка с желанията на президента на Съединени американски щати. „ Търговска война не е нужна на никого. СТО ще следи деликатно развиването на обстановката “, съобщи ръководителят на СТО Робърт Азеведо.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР