Европейската комисия ще отдели 600 милиона евро за укрепване на

...
Европейската комисия ще отдели 600 милиона евро за укрепване на
Коментари Харесай

Петър Тодоров: ЕК ще отдели 600 милиона евро за укрепване на българската граница с Турция

Европейската комисия ще отдели 600 милиона евро за подсилване на българската граница с Турция. Това заяви пред Българска национална телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Парите ще се употребяват за камери, датчици и коли.

" От през вчерашния ден имаме писмо от Урсула фон дер Лайен, която ни уведомява, че Европейската комисия е провела предходната седмица заседание за нов стратегически метод към запазване на общата ни външна граница и България се явява приоритет. В нашето направление ще бъдат отделени над 600 млн. евро за подсилване на тази граница и за нейното техническо създаване. Там имаме над 110 км необезпечени механически, другите 200 км са с техника, която има с какво да се надгражда. Тези пари ще отидат за камери, за датчици, за коли ", уточни той.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи означи, че процесът на мощен мигрантски напън ескалира.  В началото на тази година спрямо предходната, която беше рекордна, имаме още 43% завишаване на мигрантския напън. Това е резултат от световни процеси, които текат на територията на страните от Северна Африка, Близкия изток. Полагаме големи старания да спрем този напън, според уговорките, които имаме по отношение на Европейския съюз, уточни той. 

Тодоров напомни, че през предходната година страната е спряла противозаконното влизане у нас на 170 000 души по отношение на 7000 три години по-рано. Според генералният секретар на Министерство на вътрешните работи, при засилена имиграция от нестабилни райони като Северна Африка и Близкия Изток, бързите облаги от трафика на хора притеглят както престъпно проявени, по този начин и хора с естествен обществен статус:

" В този бизнес се въртят доста пари, с тази активност се занимават както престъпно проявени лица, наркозависими и хазартнозависими, по този начин и хора, които са с естествен обществен статус, привлечени от бързите облаги и ниските санкции ", сподели основният комисар на Министерство на вътрешните работи. 

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР