Европейската комисия ще финансира 23 нови изследователски проекта с 128

...
Европейската комисия ще финансира 23 нови изследователски проекта с 128
Коментари Харесай

Без българско участие в поредната порция милиони за наука в ЕС

Европейската комисия ще финансира 23 нови проучвателен плана с 128 млн. евро в отговор на продължаващата пандемия, породена от ковид. Сред тях обаче няма нито един с българско присъединяване.

Това стана ясно от известие на евроинституцията във вторник.

Финансирането по " Хоризонт 2020 " - програмата на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения, е част от уговорката на комисията в размер на 1.4 милиарда евро за финансиране на самодейността " Глобални дейности против ковид ", стартирана от ръководителя Урсула фон дер Лайен през май 2020 година

В 23-те плана от листата за финансиране вземат участие 347 научноизследователски екипа от 40 страни, включително 34 участници от 16 страни отвън Европейски Съюз.

Финансирането ще даде опция на откривателите да намерят решение за справяне с пандемията и последствията от нея посредством подсилване на промишления потенциал за произвеждане и използване на леснодостъпни решения, създаване на медицински технологии и цифрови принадлежности, възстановяване на разбирането за поведенческите и социално-икономическите въздействия на пандемията и потреблението на данни за огромни групи от пациенти (кохорти) в цяла Европа. Тези научноизследователски дейности допълват предходните старания за създаване на диагностика, лекуване и ваксини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР