Европейската комисия се опасява, че шведско-британската фармацевтична компания Астра Зенека

...
Европейската комисия се опасява, че шведско-британската фармацевтична компания Астра Зенека
Коментари Харесай

Опасения, че AstraZeneca е продала на Великобритания ваксина срещу коронавирус, предвидена за ЕС

Европейската комисия се притеснява, че шведско-британската фармацевтична компания " Астра Зенека " (AstraZeneca) е продала ваксини против ковид за Англия, вместо да ги пази за Европейския съюз. Това стана ясно от информация от постоянния пладнешки брифинг на Европейска комисия.
От Брюксел не отхвърлиха твърдо тази опция поради и формалната информация, че - това стана ясно още преди Европейската организация по медикаментите да даде утвърждение за препарата. Във Англия обаче той беше утвърден още в края на предходната година и се употребява интензивно.
 Pfizer желае повече пари за имунизацията си Pfizer желае повече пари за имунизацията си
Pfizer желае повече пари за имунизацията си от в началото контрактуваните. Това заяви във вторник вестник Dagens Nyheter. Според информаци...
Имаме контракт и " Астра Зенека " има отговорности по него, разяснява представител на Европейска комисия. По думите му, договорът не планува производителят да праща ваксини " там, където е нужно и допустимо ". Остава въпросът и дали шведско-британската компания не е заложила прекалено много, че ще успее да създаде задоволително количество след бъдещо утвърждение от Европейски Съюз, а в този момент да не може заради справедливи условия - пожар в една от най-големите индустриални мощности в Индия.
В България към този момент се промъква различен въпрос по адрес на " Астра Зенека " - дали не сме заложили на тази ваксина поради топла връзка с ръководещите, защото майката на евродепутата Ева Майдел (Зоя Паунова) е шеф на българския филиал на компанията. Припомняме обаче, че залогът в действителност е на Европейска комисия, а Европейска комисия управлява общоевропейската самодейност за имунизациите против COVID-19.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР